Chřestový salát s vejci
Teplý chřestový salát s vejci je moje oblíbená delikatesa.
Toto jídlo je snadné, rychlé a navíc odpovídá přesně metabolicky vstřícným principům. Jako bílkovinu zde využiji 2 vejce, která jsou dokonalým zdrojem komplexních aminokyselin a za zeleninu využiji mix salátů a hlavně chřest. Chřest je totiž také skvělým zdrojem fytoestrogenů, které pomáhají nastolit hormonální rovnováhu v období menopauzy. Salát je neobvyklý a lahodný, protože se zde snoubí teplá a studená kuchyně.
Tohle budete potřebovat
Porce jsou ilustrativní a odpovídají redukční fázi pro ženu vážící cca 65 - 80 kg.
- 2 vejce vařená na hniličko
- 1 porce zeleniny: mix zelených salátů + chřest (130-150g)
- Zálivka: olej, jabl. ocet, sůl
- hrst bylinek podle chuti
Takhle postupujte
- Uvařte si vejce na hniličko. Vejce neschlazujte.
- Na pánvi, na trošce olivového oleje, opečte zelený chřest, který jste před tím zbavili tvrdých částí stonku (mladý zelený chřest neloupu).
- Než se chřest opeče, smíchejte si mix salátů se zálivkou z olivového oleje, jabl. octa a soli.
- Na talíři naaranžujte společně se salátem stonky teplého chřestu a rozpůlenými teplými vajíčky.
- Můžete také salát pro ozdobu a chuť pokapat balzamikovou octovou redukcí (připlaťte si a zkuste sehnat tu bez cukru - vyplatí se to).
Přeji vám dobrou chuť
Bára

Teplý chřestový salát s vejci. Neobvyklý a velmi lahodný...

Teplý chřestový salát s vejci. Neobvyklý a velmi lahodný...