Kuřátko pečené s fenyklem, paprikou a olivami
Tohle je prostě dokonalé, snadné, samosepřipravující, metabolicky vstřícné jídlo pro zdravý metabolizmus, hubnutí s extra energii. Stačí málo - stehenní kuřecí řízky, fenykl, červená paprika, zelené olivy, koření dle chuti 👌. Hotové to bylo “samo” do 30 minut.
Tohle budete potřebovat
Porce jsou ilustrativní a odpovídají redukční fázi pro ženu vážící cca 65 - 80 kg.
- Bílkovina: Kuřecí stehenní řízek (cca 130-150g)
- Zelenina 130 - 150g: bulva fenyklu, červená paprika, zelené olivyPoužít můžete ale jakoukoli jinou zeleninu, kterou máte doma po ruce...
- Na dochucení: česnek (není nutné)
- Tuky: Ghí a olivový olejMůžete použít i jiný olej, vhodný na smažení
- Koření: sůl, pepř, kurkuma, koření na souvlakiOpět můžete použít své oblíbené koření a zelené bylinky podle vašich preferencí...
Takhle postupujte
- Předehřejte troubu na 220C°.
- Do pekáčku dejte kuřecí maso.
- Fenykl a papriku nakrájejte na větší kusy a přidejte do pekáčku k masu, společně s olivami.
- Směs osolte a okořeňte, zakápněte olivovým olejem a promíchejte.
- Dejte péci do vyhřáté trouby - pečte dozlatova a do změknutí (cca 30 minut).
- Během pečení směs polívejte vypečenou šťávou, můžete také přidat lžíci Ghí.
- Jako přílohu můžete v redukční fázi použít plátek žitného celozrnného chleba (max. 50g). Později, e fázi udržovací si můžete dopřát místo žitného chleba i celozrnnou rýži.
Přeji vám dobrou chuť
Bára
Kuře pečené se zeleninou - voňavé, chutné, syté jídlo, které se "dělá samo". Stačí vše naházet do pekáčku a promíchat s kořením a olejem..
No a tohle je již po upečení - bylo to hotové zhruba během 30 minut. A ta vůně!!!