Pečené kuře s fenyklem a pomerančem

Okouzlí vás nádherná jemná anýzovo-fenyklovo-citrusová vůně...
Tento recept mám moc ráda, protože při přípravě tohoto jídla je kuchyně naplněna nádhernou jemnou anýzovo-fenyklovo-citrusovou vůní. Navíc se tohle jídlo "dělá samo" a nejde to moc pokazit. Doporučuji kuřátko naložit do marinády přes noc, ale pokud nemáte čas, hodina na chladném místě bude stačit. Pokud si můžete dovolit bio kuřátko, určitě ho kupte - výsledek je ještě chutnější, protože díky bio kuřeti docílíte výborné přírodní šťávičky... a výsledek bude prostě mnohem více přesvědčivý.

Tohle budete potřebovat

Porce jsou ilustrativní a odpovídají redukční fázi pro ženu vážící cca 65 - 80 kg.

  • bílkovina: 1 porci kuřecího masa (cca 130-150g)
  • zelenina: 1 porci čerstvého fenyklu (cca 130-150g)
  • ovoce: 1 pomeranč v bio kvalitě - kůra a šťáva
  • koření: 1 čaj. lžičku fenyklových nebo anýzových semínek, mořská sůl, 1 čaj. lžička dijon hořčice
  • tuk: olivový nebo řepkový olej za studena lisovaný (1 pol. lžíce na 1 porci)

Takhle postupujte

  • Omyjte fenykl a nakrájejte ho na silnější proužky. (Tvrdé části odstraňte).
  • V míse si připravte dostatečné množství marinády smícháním oleje, pomerančové kůry (tu nastrouhejte), pomerančové šťávy, fenyklových nebo anýzových semínek, soli a dijonské hořčice.
  • S marinádou dobře promíchejte kuřecí maso a nechte ho naložené v lednici přes noc (minimálně 1 hodinu, nemáte-li čas).
  • Dejte předehřát troubu na 200ºC.
  • Maso i fenykl uspořádejte do pekáčku a přelijte zbývající marinádou a nechte při pokojové telotě chvilku odpočinout, než se trouba rozpálí.
  • Pečte po dobu potřebnou ke změknutí fenyklu a propečení masa na 180-200ºC.
  • Pokud chcete mít více šťávy, podlijte trochou vody nebo přidejte máslo.

Přeji vám dobrou chuť

Bára 

Jak zhubnout v menopauze - Pečené kuře s fenyklem a pomerančem_
Pečené kuře s fenyklem a pomerančem - okouzlí vás nádherná jemná anýzovo-fenyklovo-citrusová vůně...