Salát s hovězím masem, čekankou, výhonky a papájou
Tenhle salát jsem ochutnala kdysi v Rakousku a překvapila mě jeho dokonalá chuť. Saláty přirozeně patří k létu, tak to u nás frčí během prázdnin hodně často. V tomhle receptu se nádherně snoubí chuť mírně nahořklých čekankových puků, ostrých čočkových výhonků, jemnost polníčku a dokonalou přísadou je zde zralá papája, která se opravdu báječně snoubí s hovězími ministeaky. Jednoznačně stojí za to ochutnat tuhle náramně vynikající kombinaci chutí.
Tohle budete potřebovat
Na 1 porci
- Bílkovina: 150g hobězí ministeaky
- Zelenina mix 150g: čekankové puky, polníček, hrst výhonků (já použila čočkové, můžete ale použít jakékoli jiné)
- Ovoce: 160g zralá papája nakrájená na kostky
- Zálivka: sůl, 1 lžička jablečný ocet nebo balzamikový ocet bez cukru, 1 lžíce dýňový olej za studena lisovaný (nebo olivový)
- Na maso: ghí, pepř a sůl
Takhle postupujte
- Na rozehřáté pánvi na trošce ghí opečeme hovězí ministeaky, z každé strany cca 2 minutky a necháme chvíli odpočinout. Solíme a pepříme až po opečení.
- Mezitím smícháme všechnu očištěnou zeleninu v míse, osolíme, přidáme jablečný neb balzamikový ocet a dýnový nebo olivový olej, zamícháme. Potom jemně vmícháme na kostky nakrájenou papáju.
- Ministeaky položíme na salát a servírujeme s plátkem žitného chleba nebo knäckbrotu.
- Můžeme jíst teplé i studené.
Přeji vám dobrou chuť
Bára