Salát s hovězím masem, čekankou, výhonky a papájou

Tenhle salát jsem ochutnala kdysi v Rakousku a překvapila mě jeho dokonalá chuť. Saláty přirozeně patří k létu, tak to u nás frčí během prázdnin hodně často. V tomhle receptu se nádherně snoubí chuť mírně nahořklých čekankových puků, ostrých čočkových výhonků, jemnost polníčku a dokonalou přísadou je zde zralá papája, která se opravdu báječně snoubí s hovězími ministeaky. Jednoznačně stojí za to ochutnat tuhle náramně vynikající kombinaci chutí.

Tohle budete potřebovat

Na 1 porci

  • Bílkovina: 150g hobězí ministeaky
  • Zelenina mix 150g: čekankové puky, polníček, hrst výhonků (já použila čočkové, můžete ale použít jakékoli jiné)
  • Ovoce: 160g zralá papája nakrájená na kostky
  • Zálivka: sůl, 1 lžička jablečný ocet nebo balzamikový ocet bez cukru, 1 lžíce dýňový olej za studena lisovaný (nebo olivový)
  • Na maso: ghí, pepř a sůl

Takhle postupujte

  • Na rozehřáté pánvi na trošce ghí opečeme hovězí ministeaky, z každé strany cca 2 minutky a necháme chvíli odpočinout. Solíme a pepříme až po opečení.
  • Mezitím smícháme všechnu očištěnou zeleninu v míse, osolíme, přidáme jablečný neb balzamikový ocet a dýnový nebo olivový olej, zamícháme. Potom jemně vmícháme na kostky nakrájenou papáju.
  • Ministeaky položíme na salát a servírujeme s plátkem žitného chleba nebo knäckbrotu.
  • Můžeme jíst teplé i studené.

Přeji vám dobrou chuť

Bára 

Salát s hovězím masem, čekankou, výhonky a papájou
No není to nádherně barevný salátek? A ještě jak skvěle chutná. Zraká papája se totiž snoubí skvěle s hovězím masem.
Salát s hovězím masem, čekankou, výhonky a papájou
Salát s hovězím masem, čekankou, výhonky a papájou - vyzkoušejte i další recepty pro podporu hubnutí v menopauze