Kaše z žitné krupice, kozího mléka a malin
\"Sladká\" snídaně bez cukru, po které se hubne??? Jo! je rychlá, snadná, voňavá, sytivá a splní očekávání každé ženě, které chybí při redukční dietě \"sladké\" snídaně. Jako bílkovinu jsem zde použila kozí mléko, sacharidy zajistí maliny a místo žitného chleba či ovesných vloček, jsem použila tuhle žitnou hrubou krupici. Já osobně preferuji snídaně slané, cítím se po nich prostě lépe, moje slinivka si již \"sladké\" období \"vybrala a teď mi prostě sladké tolik nechutná. Tuhle kaši můžete připravit i svým dětičkám, malým i větším. je to určitě lepší volba, než rychlorozpustné kašičky, které mají již přidané cukry. Příprava není o moc delší, než u těch \"rozmíchávacích\", je to do 5 minut hotové a děti si tak nezvyknou a přeslazené polotovary. Tak vyzkoušejte...
Tohle budete potřebovat
Porce jsou ilustrativní a odpovídají redukční fázi pro ženu vážící cca 65 - 80 kg.
- 200ml kozího mlékaStejně tak můžete použít ovčí, sojové, kravské, mandlové, makové...
- 30g hrubé žitné krupiceOdkaz na tuhle žitnou krupici je TADY>>
- 100g malinJá použila 120g mražených. Můžete použít i jiný druh ovoce...
Takhle postupujte
Snadný 🙂
- Z mléka odlijte malého \"panáka\" - jako bílkovinu, kterou jídlo začnete (pravidlo začínat každé jídlo bílkovinou).
- Zbytek mléka povařte se 30g žitné krupice do zhoustnutí. Máte-li kaší moc hustou, můžete přidat trošku vody.
- Vmíchejte maliny či jiné ovoce a chvíli prohřejte.
- Ozdobit můžete kousky malin a lístky máty 🙂
Přeji vám dobrou chuť
Bára
