Pečené papriky se špenátem a vejci

Snadné, chutné, zdravé! Pečené papriky s vejci a špenátem jsou prostě skvělé jídlo, které ctí metabolicky a hormonálně vstřícné principy podle programu Metabolic Balance®. Tento pokrm obsahuje vyvážený poměr bílkovin, sacharidů i tuků, vhodný pro hubnutí a spalování tělesného tuku. Je vhodný jako snídaně, ale i oběd či večeře. Jelikož příprava zabere trochu času, tak tuhle snídani připravuji obvykle o víkendech, když nikam nespěchám.

Tohle budete potřebovat

Porce jsou ilustrativní a odpovídají redukční fázi pro ženu vážící cca 65 - 80 kg.

  • 1 – 2 vejce (bílkovina)
  • 100g zeleniny (1 paprika + listový špenát) / cca 100g (sacharidy s nízkou glykemickou zátěží)
  • mořská sůl a pepř dle chuti (na dochucení)
  • bylinky na ozdobení (pažitka, nebo jarní cibulka nebo koraindr, apod.)
  • hrnek soli, na které papriku budete zapékat

Takhle postupujte

  • Předehřejte troubu na 180C°.
  • Pečící misku můžete vysypte hrnkem soli, do které papriku \"posadíte\". Můžete ji ale také vymazat přepuštěným máslem Ghí nebo vyložit pečící fólií. Vyzkoušejte všechny varianty.
  • Odřízněte vrcholek papriky a odstraňte z ní semínka.
  • Umístěte papriku do misky a pečte asi 15 minut.
  • Mezitím si připravte listy špenátu. Listy oblanšírujte, osolte a opepřete. (Pokud použijete špenát mražený, rozmrazte ho a vymačkejte z něj vodu).
  • Vyndejte papriku z trouby a rovnoměrně vyplňte špenátovými listy. Navrch rozklepněte vejce. Pečte asi 15-20 minut.
  • Dochuťte solí a pepřem, podávejte ozdobené zelenými bylinkami, např. pažitkou, jarní cibulkou, nebo třeba koriandrem.

Tip

Vajíčka můžete připravit i na další různé způsoby. Např. míchaná se zeleninou, volská oka se zeleninou apod. 

Přeji vám dobrou chuť

Bára 


Pečené papriky se špenátem a vejci - Jak zhubnout v menopauze
Pečené papriky se špenátem a vejci jsou skvělé k snídani, ale i k obědu či k večeři.
Pečené papriky se špenátem a vejci - Jak zhubnout v menopauze
Vychytávka! Papriky je fajn "posadit" do zapékací misky vysypané solí - nasáknou přirozeně slanou chuť a hezky stabilně si tam "sedí"!