Pečené papriky se špenátem a vejci
Snadné, chutné, zdravé! Pečené papriky s vejci a špenátem jsou prostě skvělé jídlo, které ctí metabolicky a hormonálně vstřícné principy podle programu Metabolic Balance®. Tento pokrm obsahuje vyvážený poměr bílkovin, sacharidů i tuků, vhodný pro hubnutí a spalování tělesného tuku. Je vhodný jako snídaně, ale i oběd či večeře. Jelikož příprava zabere trochu času, tak tuhle snídani připravuji obvykle o víkendech, když nikam nespěchám.
Tohle budete potřebovat
Porce jsou ilustrativní a odpovídají redukční fázi pro ženu vážící cca 65 - 80 kg.
- 1 – 2 vejce (bílkovina)
- 100g zeleniny (1 paprika + listový špenát) / cca 100g (sacharidy s nízkou glykemickou zátěží)
- mořská sůl a pepř dle chuti (na dochucení)
- bylinky na ozdobení (pažitka, nebo jarní cibulka nebo koraindr, apod.)
- hrnek soli, na které papriku budete zapékat
Takhle postupujte
- Předehřejte troubu na 180C°.
- Pečící misku můžete vysypte hrnkem soli, do které papriku \"posadíte\". Můžete ji ale také vymazat přepuštěným máslem Ghí nebo vyložit pečící fólií. Vyzkoušejte všechny varianty.
- Odřízněte vrcholek papriky a odstraňte z ní semínka.
- Umístěte papriku do misky a pečte asi 15 minut.
- Mezitím si připravte listy špenátu. Listy oblanšírujte, osolte a opepřete. (Pokud použijete špenát mražený, rozmrazte ho a vymačkejte z něj vodu).
- Vyndejte papriku z trouby a rovnoměrně vyplňte špenátovými listy. Navrch rozklepněte vejce. Pečte asi 15-20 minut.
- Dochuťte solí a pepřem, podávejte ozdobené zelenými bylinkami, např. pažitkou, jarní cibulkou, nebo třeba koriandrem.
Tip
Vajíčka můžete připravit i na další různé způsoby. Např. míchaná se zeleninou, volská oka se zeleninou apod.
Přeji vám dobrou chuť
Bára
Pečené papriky se špenátem a vejci jsou skvělé k snídani, ale i k obědu či k večeři.
Vychytávka! Papriky je fajn "posadit" do zapékací misky vysypané solí - nasáknou přirozeně slanou chuť a hezky stabilně si tam "sedí"!