Teplá mandlovo-slunečnicová kaše s dušenou hruškou a čokoládou
Teplá kaše ala \"krupičná\", ale bez cukru, bez krupice a bez mléka! Připomínám, že jde jde o směs mandlí a slunečnicových semínek v kombinaci s jedním druhem ovoce. Zde jsem si vybrala zralou sladkou hrušku, v úžasné kombinaci s vanilkou, skořicí a troškou RAW čokolády! A protože jsem jako dítě milovala krupičnou kaši, vymyslela jsem si tuhle metabolicky vstřícnou teplou variantu \"krupičné kaše\", bez cukru, bez krupice a bez mléka. Nebojte se, chutná velmi podobně, pro mě dokonce lépe. Ještě připomínám, že jsou vhodným zdrojem přirozených bílkovin a tuků, báječně zaženou chuť na sladké a nezdravé potraviny a doslova vás nabijí energií a dobrou náladou a uvolní napjaté nervy. Navíc ořechy a semínka (zvláště pak mandle), jsou bohaté na vápník a hořčík, obsahují vysoké množství vitamínu E, což nám může pomoci v boji proti návalům.
Tohle budete potřebovat
Porce jsou ilustrativní a odpovídají redukční fázi pro ženu vážící cca 65 - 80 kg.
- 30g mandlí + 20g slunečnicových semínek (přes noc namočených)
- 1 středně velká zralá hruška (vhodné je i jiné ovoce)
- 1 čaj. lžička čersvé mleté skořice + 1/4 vanilkového lusku nebo vanilkové esence (není nutný, ale krásně jídlo provoní)
- 1 - 2 čaj. lžičky šťávy z citronu (to aby zůstala kaše pěkně světlá a neztmavla)
- 1 – 2 pol. lžíce kokosového nebo mandlového mléka (pokud nemáte, stačí i čistá voda)
- Kostička kvalitní vysokoprocentní čokoládyMin. 80%, ideálně v RAW kvalitě, bez obsahu leštěných nevhodných tuků
Takhle postupujte
- Namočte mandle a semínka slunečnice přes noc do vody, stanou se tak lépe stravitelná a nutričně pro tělo dostupná a získají krémovou strukturu.
- Ráno směs propláchněte a dejte si stranou 3 mandličky, kterými své jídlo začnete, abyste splnily zásadu \"začínat každé jídlo několika sousty bílkoviny\".
- Na kostky nakrájenou hrušku poduste mírně podlitou vodou, cca 2 minutky, do změknutí, společně se skořicí a vanilkovou esencí, nebo zrníčky z vanilkového lusku. dejte si pár plátků stranou, abyste měly čím kaši ozdobit.
- Mandle a semínka přidejte do kastrůlku k hrušce a minutku prohřejte.
- Poté přendejte směs do vysokorychlostního mixéru (používám Nutribullet), trošku zákápněte citronem (ení nutné), podle potřeby přidávejte po troškách horkou vodu a mixujte do kašovité struktury. Aby kaše byla hlaďoučká je lepší použít vysokorychlostní mixér. Tyčovým mixérem nedocílíte takové jemnosti, ale lze použít také. Hustotu kaše můžete měnit poměrem přidávané horké vody.
- Ozdobte dušenou hruškou, posypte ještě skořicí a nastrouhanou kvalitní vysokoprocentní čokoládou - min. 80%, s obsahem kakaového másla. (Poznámka: Nekvalitním čokoládám se vyhýbejte. Preferujte čokolády kvalitní, z nepražených kakaových bobů, bez ztužených nekvalitních tuků).
- Můžete ozdobit lístky máty.
- A teplá kaše je hotová.
- Navrch dejte své 3 mandličky, které jste si daly stranou a těmi své jídlo začněte.
Není nutné jídlo nijak sladit, sladká hruška kaši krásně osladí a koření jí dá ten přesah. Navíc je tato snídaně hotová za minutku a zasytí min.na 5 hodin a to je přece paráda!
Přeji vám dobrou chuť
Bára