Teplá mandlovo-slunečnicová kaše s dušenou hruškou a čokoládou

Teplá kaše ala \"krupičná\", ale bez cukru, bez krupice a bez mléka! Připomínám, že jde jde o směs mandlí a slunečnicových semínek v kombinaci s jedním druhem ovoce. Zde jsem si vybrala zralou sladkou hrušku, v úžasné kombinaci s vanilkou, skořicí a troškou RAW čokolády! A protože jsem jako dítě milovala krupičnou kaši, vymyslela jsem si tuhle metabolicky vstřícnou teplou variantu \"krupičné kaše\", bez cukru, bez krupice a bez mléka. Nebojte se, chutná velmi podobně, pro mě dokonce lépe. Ještě připomínám, že jsou vhodným zdrojem přirozených bílkovin a tuků, báječně zaženou chuť na sladké a nezdravé potraviny a doslova vás nabijí energií a dobrou náladou a uvolní napjaté nervy. Navíc ořechy a semínka (zvláště pak mandle), jsou bohaté na vápník a hořčík, obsahují vysoké množství vitamínu E, což nám může pomoci v boji proti návalům.

Tohle budete potřebovat

Porce jsou ilustrativní a odpovídají redukční fázi pro ženu vážící cca 65 - 80 kg.

  • 30g mandlí + 20g slunečnicových semínek (přes noc namočených)
  • 1 středně velká zralá hruška (vhodné je i jiné ovoce)
  • 1 čaj. lžička čersvé mleté skořice + 1/4 vanilkového lusku nebo vanilkové esence (není nutný, ale krásně jídlo provoní)
  • 1 - 2 čaj. lžičky šťávy z citronu (to aby zůstala kaše pěkně světlá a neztmavla)
  • 1 – 2 pol. lžíce kokosového nebo mandlového mléka (pokud nemáte, stačí i čistá voda)
  • Kostička kvalitní vysokoprocentní čokolády
    Min. 80%, ideálně v RAW kvalitě, bez obsahu leštěných nevhodných tuků

Takhle postupujte

  • Namočte mandle a semínka slunečnice přes noc do vody, stanou se tak lépe stravitelná a nutričně pro tělo dostupná a získají krémovou strukturu.
  • Ráno směs propláchněte a dejte si stranou 3 mandličky, kterými své jídlo začnete, abyste splnily zásadu \"začínat každé jídlo několika sousty bílkoviny\".
  • Na kostky nakrájenou hrušku poduste mírně podlitou vodou, cca 2 minutky, do změknutí, společně se skořicí a vanilkovou esencí, nebo zrníčky z vanilkového lusku. dejte si pár plátků stranou, abyste měly čím kaši ozdobit.
  • Mandle a semínka přidejte do kastrůlku k hrušce a minutku prohřejte.
  • Poté přendejte směs do vysokorychlostního mixéru (používám Nutribullet), trošku zákápněte citronem (ení nutné), podle potřeby přidávejte po troškách horkou vodu a mixujte do kašovité struktury. Aby kaše byla hlaďoučká je lepší použít vysokorychlostní mixér. Tyčovým mixérem nedocílíte takové jemnosti, ale lze použít také. Hustotu kaše můžete měnit poměrem přidávané horké vody.
  • Ozdobte dušenou hruškou, posypte ještě skořicí a nastrouhanou kvalitní vysokoprocentní čokoládou - min. 80%, s obsahem kakaového másla. (Poznámka: Nekvalitním čokoládám se vyhýbejte. Preferujte čokolády kvalitní, z nepražených kakaových bobů, bez ztužených nekvalitních tuků).
  • Můžete ozdobit lístky máty.
  • A teplá kaše je hotová.
  • Navrch dejte své 3 mandličky, které jste si daly stranou a těmi své jídlo začněte.

Není nutné jídlo nijak sladit, sladká hruška kaši krásně osladí a koření jí dá ten přesah. Navíc je tato snídaně hotová za minutku a zasytí min.na  5 hodin a to je přece paráda!

Přeji vám dobrou chuť

Bára 

Teplá mandlovo-slunečnicová kaše
Směs mandlí a slunečnicových semínek v kombinaci s hruškou - chutná jako "krupičná kaše", ale je bez cukru, mléka, a krupice.
Teplá mandlovo-slunečnicová kaše
Sladká snídaně bez cukru, bez lepku - teplá mandlovo-slunečnicová kaše s čokoládou vás určitě nadchne